پنجشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۵ - ۱۱:۰۷
روایت ۶۰ سال مجاهدت و احیای حوزه علمیه معصومیه بیرجند/ از سکونت مخفیانه در دوران خفقان رژیم تا تربیت ۳۰۰ مبلغ دینی

حوزه/ مدیر مدرسه علمیه سفیران هدایت بیرجند در آیین گرامی‌داشت یاد و خاطره علمای ربانی و سالگرد آیت الله عارفی نژاد، با تشریح تاریخچه پرفرازونشیب و سخت‌کوشی‌های مفاخر این دیار در احیای حوزه‌های علمیه، بر ضرورت حضور فعال مبلغان و طلاب در مساجد و سنگرهای دینی تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در بیرجند، حجت‌الاسلام و المسلمین شمس‌الدین عارفی‌، مدیر مدرسه علمیه سفیران هدایت بیرجند شامگاه چهارشنبه ۲۲ مهر ماه، در آیین گرامی‌داشت یاد و خاطره مراجع و علمای ربانی و دومین سالگرد عروج ملکوتی آیت الله حاجی شیخ صدرالدین عارفی نژاد که با حضور مسئولان، علما و اقشار مختلف مردم در مدرسه علمیه معصومیه بیرجند برگزار شد، گوشه‌هایی از تاریخچه پرمحنت و مجاهدت‌های علمای پیشین در حفظ و پویایی حوزه‌های علمیه را روایت کرد.

از سال‌های خفقان و سکونت مخفیانه تا احیای دوباره مدارس علمیه

حجت‌الاسلام والمسلمین عارفی‌ با بیان خاطراتی از دوران مبارزه و سختی‌های دوران قبل از انقلاب، اظهار کرد: علمای بزرگ در دوران سخت‌گیری‌های رژیم پهلوی با دست خالی، پایداری و مراجعت به منطقه، چراغ مدارس علمیه را روشن نگه داشتند.

روایت ۶۰ سال مجاهدت و احیای حوزه علمیه معصومیه بیرجند / از سکونت مخفیانه در دوران خفقان رژیم تا تربیت ۳۰۰ مبلغ دینی

روایت‌هایی ناب از مفاخر و بزرگان حوزه

مدیر مدرسه علمیه سفیران هدایت با اشاره به بزرگان حوزه از جمله مرحوم آیت‌الله شیخ جواد عارفی، آیت‌الله آشیخ ابراهیم آیتی و آیت الله شیخ حسن تهامی، تأکید کرد: ساده‌زیستی، زهد و سلوک اخلاقی این علما زبانزد جامعه است، علما و بزرگان دین بدون هیچ چشم‌داشت مادی و صرفاً با اتکا به عنایات الهی و ارتباط قلبی با مردم، بنیادهای دینی منطقه را استوار ساختند.

وی همچنین با اشاره به سختی‌های فراوان در بازسازی و مدیریت مدرسه علمیه معصومیه در دهه‌های گذشته، یادآور شد: مرحوم پدرم با دست خالی و مرارت‌های بسیار، از کوره‌های آجرپزی تا تهیه‌ی مصالح با قطره‌قطره‌ی عرق جبین، این مکان را ساخت تا پناهگاه طلاب و دین‌داران باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین عارفی‌ با اشاره به روند ساخت و مرمت اتاق‌ها و بخش‌های مختلف مدرسه علمیه معصومیه با وجود کمبود شدید امکانات و مشکلات مالی، از همت والا و اخلاص علمای گذشته تجلیل کرد.

روایت ۶۰ سال مجاهدت و احیای حوزه علمیه معصومیه بیرجند / از سکونت مخفیانه در دوران خفقان رژیم تا تربیت ۳۰۰ مبلغ دینی

تربیت ۳۰۰ مبلغ دینی و پوشش ۷۰ درصدی نمازهای جماعت

مدیر مدرسه علمیه سفیران هدایت بیرجند با اشاره به دستاوردهای این مرکز علوم دینی در سال‌های اخیر، خاطرنشان کرد: طی حدود دو دهه فعالیت مدرسه سفیران هدایت در بیرجند، نزدیک به ۳۰۰ تن از اعزه روحانی، مبلغان و اهل علم تربیت شده و به جامعه خدمت‌رسانی کرده‌اند.

وی افزود: در حال حاضر حدود ۷۰ درصد از نمازهای جماعت سطح شهر بیرجند توسط طلاب و فارغ‌التحصیلان این مدرسه اداره می‌شود که مایه افتخار و دلگرمی است.

ضرورت حضور پررنگ طلاب و مبلغان در مساجد خالی شهر

حجت‌الاسلام والمسلمین عارفی‌ ضمن قدردانی از همراهی مردم مؤمن و ولایت‌مدار استان، نسبت به خالی بودن سنگر برخی از مساجد هشدار داد و خطاب به جامعه ایمانی، تصریح کرد: با وجود تمام خدمات انجام‌گرفته، همچنان برخی مساجد شهر فضا و امام جماعت ثابت ندارند؛ لذا از عموم مردم و خانواده‌ها درخواست داریم همانند سنت حسنه‌ی گذشته، فرزندان خود را برای ورود به سلک طلبگی و صیانت از سنگرهای دینی تشویق نمایند تا هیچ مسجدی بدون خادم و مبلغ نماند.

روایت ۶۰ سال مجاهدت و احیای حوزه علمیه معصومیه بیرجند / از سکونت مخفیانه در دوران خفقان رژیم تا تربیت ۳۰۰ مبلغ دینی

گشایش در و ورودی جدید مدرسه به خیابان اصلی

مدیر مدرسه علمیه سفیران هدایت بیرجند در پایان با ابراز خرسندی از تحقق یکی از آرزوهای دیرینه‌ی بزرگان و مفاخر حوزه بخصوص پدربزگوارشان آیت الله آقا شیخ صدرالدین عارفی مبنی بر گشایش درِ اصلی مدرسه به سمت خیابان اصلی برای خروج از انزوا، از همراهی و مساعدت تمامی مسئولان، اساتید و دوستداران اهل‌بیت (ع) قدردانی کرد و پایداری در مسیر خدمت به دین و مردم را مهم‌ترین وصیت علمای سلف دانست.

انتهای خبر/۱۱

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha